The difference...
Inmiddels zit ik alweer twee maanden in het kangeroeland:Australië....en begin ik de cultuurverschillen te merken.
Nieuws
Terwijl ik in Nederland met liefde onderweg naar school de gratis krant de Pers lees, verbaas ik mij nog steeds steeds over de gratis kranten hier. Terwijl onze gratis kranten vooral over het nieuws gaan (kwaliteit is een tweede), met nieuws van over de hele wereld, staat hier op voorpagina een celebrity met een nieuwe haarkleur. Op pagina zes vind je eindelijk een klein artikel terug van de terreuraanslagen in Mumbai. Overigens vind je dit nieuws wel op de voorpagina in de betaalde kranten.
Dat er terreuraanslagen in Mumbai waren, hoorde ik pas toen ik Oom Richie en Tante Erica, Judy en Sofi bezocht in Neutral Bay. Tijdens een heerlijk uitgebreid etentje, hoorde ik over de aanslagen. Op werk heeft niemand het erover. Ook niet de dag erna! Hetzelfde geldt overigens voor de crisis...daar hoor je op werk niemand over.
Het goede leven
Gelukkig zijn er ook zeer goede dingen. Zo wordt er op werk erg veel gelachen :D en houdt elke Australiër van barbecuen. Australiërs weten hoe ze moeten genieten.
Zaterdag had ik een internshipevenement. En ookal kwamen er maar vier mede interns opdagen, en ging een intern er alweer vrij snel ervandoor, ik heb een geweldige dag gehad.
Cem, de internshipmanager nam ons naar een kleine havenstrand in de Western suburbs. Het was een klein strandje, met een kalme zee. De kalme zee was zeer verbazend, want bij Manly of Bondi zijn de golven erg hoog! Er was echter wel een kooi om de grote zeebeestjes weg te houden. Dat de kooi niet altijd even goed werkt, blijkt uit het feit dat ik bijna op een grote rog stond. Na een paar uur strand begon het te regenen en nam Cem ons mee naar een chocoladebar (sterk aan te raden om te openen in Lisse :P) vervolgd door een tripje naar Watson Bay.
Watson Bay is een van de mooiste plekken die ik tot nu toe heb gezien. Bovenop de heuvel vind je de rots waar diverse mensen vanaf springen en de dag niet meer kunnen beleven. Beneden vind je een strand, een afhaalvisrestaurant, en een gewoon restaurant. Je hebt uitzicht op de stad Sydney inclusief de Harbour Bridge. Overigens waren wij op het terras in de zon, te genieten van een biertje, kijkend naar de stad waar echt Nederlands weer was. Naast mijn avontuur met de rog :D zag ik ook voor het eerste wilde vliegende honden.
Coogee
Zondag bleef de regen zijn totaliteit weg. Omdat ik Coogee een keer overdag wilde beleven, zijn Sicillia (mijn roommate) en ik naar het strand gegaan om te verbranden. Braaf heb ik me elk half uur ingesmeerd, maar het mocht niet baten.
Sydney en kids
Ter afsluiting van deze blog, wil ik nog even een tip geven aan eenieder die Sydney bezoekt met kinderen en met deze kinderen een culturele dag wil beleven: bezoek het Australian Museum. Ik werd gek van alle kinderen die er rond hupsten...maar ik snap dat ouders hun kids naar dit museum toe brengen. Er is vanalles aan gedaan om het voor hen interessant te maken. Ik ben blij dat ik het museum heb gezien, maar ik hoef er geen tweede keer naar toe!
Is die chocalate bar wel handig voor je weight control??? Enne, denk je eraan, ik heb je heel afgeleverd en wil je graag in 1 stuk terug, dus niet op roggen gaan staan en ook niet tussen haaien gaan zwemmen. Kan je daar geen dolfijnen van maken??
ik neem je wel mee naar een chocoladebar is amsterdam hoor, laten we mama wel thuis :P
xxxxxxx