Afscheid
Voorlopig zit ik hier nog en ga ik niet weg....maar heb ik wel het ene afscheidsfeestje na het andere. Reden? Fruit picking season is open!
Fruit picking
Fruit plukken is een van de zwaarste baantjes die je kunt doen...maar je kunt er wel je second holliday visa mee aanvragen. Daarnaast heerst er nog een ander groot probleem. Tijdens de Kerst was het heel gemakkelijk om een baantje te vinden als backpacker. Overal hadden ze mensen nodig. Nu wordt iedereen ontslagen en vluchten de backpackers Sydney uit.
Hel @ Sydney
Sydney is voor veel backpackers een ware hel. Het is een enorm mooi stad, maar ook een dure stad. Meestal kun je net rondkomen van je salaris die je krijgt. En met net rondkomen leef je op het minimum. Zo heb ik al meerdere malen gezien hoe huisgenootje overleven op slechts twee dollar voor vier dagen, en is een ander huisgenootje al flink afgevallen doordat ze twee weken lang alleen maar een paar sneetjes brood per dag heeft gegeten. Backpackers stranden dus in Sydney en kunnen niet meer weg. Ze kunnen immers niet sparen voor een reis out of here....<---Deze laatste zin komt niet echt overeen met de laatste zin van de voorgaande alinea. Conclusie: ik hoor tegenstrijdige kreten.
Gone!
Bewijs dat iedereen weg gaat heb ik wel. Begin januari vertrokken al mijn Duitse vrienden. Iets later vertrok mijn huisgenoot Cathal. Vorige week is Duitse huisgenootje Melany vertrokken. Huisgenoot Reljo is vorige week vertrokken..Hij woont nog wel in Sydney, maar dan in Kings Cross. Vanmorgen vertrok Guide, mijn Nederlandse huisgenoot...volgende week vertrek Laura, een Nederlands meisje...en van mijn andere huisgenootjes heb ik ook al weer genoeg plannen gehoord voor vertrek...fijn! ..Ook al voel ik me nu een achterblijver...ik heb ook nog maar zes weken voordat ik mijn afscheidsfeestje geef.
The real outbacK
Anyway, ik heb ontdekt dat je voor een outback avontuur echt niet hoeft te vluchten van Sydney. Tim (broer van Cloe), en ik hebben onze survival schoenen aangetrokken (lees high heels voor mij en slippers voor meneer) en hebben een uur lang met succes geprobeerd te overleven in the outback van Sydney. Onze minimale survivalkit bestond uit een kop koffie van Starbucks. Als je wilt overleven in the outback, dan moet je dat vanzelfsprekend niet in al teveel luxe doen. Tim en ik waren dus klaar voor onze tocht!
Na een flinke wandeling van Starbucks die te vinden is op de corner van Elisabeth st en Park st, naar St Andrew's Anglican Cathedral op de corner van Park st en Georg st was het tijd om onze voeten te laten rusten op de trappen van de Cathedral. Ik begrijp dat de meesten van jullie Sydney niet kennen en dus de sarcasme in dit stukje niet kunnen zien. Mag ik jullie adviseren om Google maps te gebruiken waaruit je de conclusie kunt trekken dat deze intensieve wandeling slechts een minuut heeft gekost. Nu je toch Google maps bezoekt, kun je gelijk nog twee conclusies trekken.
- Tim ik zaten in het centrum van het centrum van de City van Sydney.
- Je hebt het gevoel dat je wilt zien waar Esther precies woont. Je wilt het niet alleen op de kaart zien, maar je wilt ook een foto zien, het straatbeeld beleven. Doen als of je ook in Sydney bent. Ga hiervoor naar Liverpoolstreet. Sleep het oranje mannetje dat je links op je scherm vindt boven het zoombalkje tussen Georgestreet en Pitt street. Als het goed is zie je aan de ene kant bomen met wat restaurantjes en aan de andere kant hoge gebouwen en een monorail track. Door met je muis op de foto te klikken, de klik vasthouden en naar beneden te laten bewegen, gaat het beeld omhoog en zie je mijn flatgebouw! Tip, dit kun je natuurlijk ook doen met de plek waar Tim en ik zaten.
Tim en ik genoten van onze koffie. We zagen hoe overstekend wild nog maar net kon ontsnappen van alle brommende metalen bakken. Daarnaast werden we vergezeld door Ibissen, (vogels) en duiven...en aangevallen door big size kakkerlakken en ratten. Ons outback avontuur werd echter op een stop gezet toen we ons weer urban voelden en dus schrokken van al het wildlife om ons heen. (Er liep een rat vlak achter de rug van Tim).*
Taking it easy
Na dit wilde avontuur besloot ik iets rustigers te doen. Ik had afgesproken met oom Richie en tante Erica. Zij namen mij een dagje mee weg en lieten mij veel van het noorden van Sydney zien...hier ben ik overgens heel blij mee! Ook namen ze me mee naar de plek waar de koets Britannia wordt gemaakt. Jim Frecklington himself (projectleider) vertelde alles over koets...en ook ik ga jullie wijzer maken over deze koets.
The royal state coach
Jim kreeg de opdracht van Queen Elizabeth 2. Omdat er niet zoveel koetsen meer gemaakt worden, keek hij naar de koetsen die er momenteel zijn. Ze zijn stuk voor stuk speciaal. De koetsen zijn vooral uniek door de evenementen waar ze zijn geweest. De historische waarde van elke koets is daarom enorm groot. Hoe kan Jim dezelfde waarde genereren met een nieuwe koets?
De naam Brittania stamt uit de tijd dat Julius Caesar in the eerste eeuw v.c. leefde. Julius Caesar noemde het Verenigd Koninkrijk Brittania. Echter, in de eerste plaats komt deze naam van de Royal Yacht Brittannia. Toen het schip werd gedoopt zei de menigte spontaan: rule Britannia. Vandaar dat Queen Elizabeth 2 voor deze naam koos. De naam is in ieder geval al oud...maar dat is lang niet goed genoeg.
Jim is een zeer intelligente man die veel weet en teveel van die kennis wilt delen. Ik zeg teveel omdat hij in anderhalf uur zoveel vertelde, dat ik duizelig ervan werd en weer een flashback had naar de schoolbanken in school. Jim is echter een intelligente man met een briljante oplossing. Alle huidige koetsen hebben historische waarde door de evenementen waarvoor ze zijn gebruikt, de koers die hij maakt krijgt historische waarde door alle objecten die hij erin stopt. Zo vind je onderdelen van onder andere een Rolls Roys Merlin motor, stukje van de boot waarmee Jesus zou hebben gezeild, iets van Oxford University, stukjes van allerlei kathedralen en schepen en sporters, oorloghelden en andere helde zoals Isaac Newton. Er is zelfs een stukje van de wisdom stone te vinden in de koets. Je vraagt je af of de koningin niet beter een tweedehands koets er op de kop kon tikken vanwege alle tweedehandse onderdelen, maar eerlijk is eerlijk: ik was onder de indruk. Wat een

Nieuw feitje van de week
Heb ook gelijk iets nieuws geleerd over deRolls Royce. Wisten jullie dat Rolls Royce oorspronkelijk koetsen maakte?...Rolls Royce is echter overgegaan naar het produceren van auto's. Je kunt nog wel in hun auto's herkennen waarde inspiratie vandaan komt...
Ik herken ook nog waar ik vandaan kom :p en ik ben net op tijd terug voor een van de belangrijkste kenmerkem van de streek: bloeiende tulpen!

*Speciaal voor oom Marco: Partij voor de Dieren is hier niet nodig...de dieren weten uitstekend voor zichzelf te zorgen. Deze conclusie komt niet alleen voort uit mijn Outbackavontuur, maar ook door mijn wandeling met Cathal door de Botanical Gardens waarbij ik in overvloed vliegende honden, kakatoos, spinnen, kikkers, een uil en hagedissen heb gezien. Daarnaast weet ik bijna zeker dat er onder de koelkast in mijn appartement een kolonie kakkerlakken leeft. Hoe komen die op de 46ste verdieping? Ik ben zelf ooggetuige geweest van hoe een kakkerlak beneden de lift nam, rustig bleef staan, en toen de liftdeuren weer open gingen uit de lift liep.
Als al die backpackers de natuur onveilig gaan maken, is het logisch dat al die dieren naar Sydney vluchten. Maar lief van je dat je voor die kakkerlak op het knopje hebt gedrukt, want dat vinden ze vaak nog wel moeilijk.
Meisje, wat wordt je toch wijs (nog wijzer!) daar in Sidney! Ben je de dagen al aan het aftellen? Nou, wij wel hoor! Het zal voor jou wel een klimaatshock zijn als je hier weer terug bent, als ik het weer in Sidney zo bekijk!
Liefs, Ingrid