Esther maakt Sydney onveilig!

Barefoot Bowling

Terwijl menig generatie-y-genootjes in Nederland winkels leeg plunderden voor Sinterklaas, was ik druk bezig met het conflict: warm weer en Kerst. Ik heb het er al meerdere malen over gehad, maar Kerst is hier nu eenmaal belangrijk.

XMAS
Iedereen viert overal Kerst. Vrolijk doe ik mee. Mijn eerste kerstfeest hier had ik in November. Afgelopen donderdag had ik een tweede kerstfeest, ditmaal met CiEvents. Op de agenda stond barefoot bowling gepland. In mijn naiviteit ging ik ervan uit dat het een binnenactiviteit zou zijn, waarbij je met kramp in je vingers van de zware bowlingbal, keer op keer een hopeloze poging doet om de kegels aan het einde van de laan om te laten vallen. Sounds like fun to me :p. Barefoot bowling bleek echter iets heel anders te zijn.

Trendy internship
Ik beoordeel mijn collega's en mezelf als inovatieve, sportieve en vooral feestelijke trendsetters. Deze beoordeling vloeit voort uit het antwoord dat ik kreeg op de vraag: wat is barefoot bowling? Na het stellen van deze vraag kreeg ik te horen dat het vooral een sport is dat beoefend wordt door de oudere medemens. Voor een bedrijf waarbij iedereen er altijd fashionable uitziet, lijkt het daarom op het eerste gezicht niet echt trendy om te gaan bowlen. Blijkbaar is het een nieuwe trend en kan ik over twee jaar zeggen met trots zeggen:ah...that's so 2008!

Wil jij net zoals CiEvents hip en trendy zijn, ga dan barefootbowlen in Sydney. De barefootbowlingclub in North Sydney heeft een prachtig uitzicht op de brug en Opera House. Het unieke uitzicht is slechts een kleine pluspunt vergeleken met andere positieve punten. Blijkbaar is chef Ramsey in het clubhuis te vinden, want alle snacks waren en ontzettend lekker en heel gezond. (ß zeer belangrijk in een bedrijf waarbij 70% aan het lijnen is) Ook konden de barkeepers goede cocktails maken om mijn veeleisende en veel te ervaren collega's tevreden te houden.

Wat niet vergeten mag worden is de instructeur die uitleg gaf over het spel. Hij toverde zelfs de onervaren Nederlander om in de mascotte van het team die er tweemaal voor de overwinning heeft gezorgd. (Overigens heeft mijn team verder alle matches verloren L). De bedoeling is dat je met een cirkelvormig ding (let op: geen bal want het was niet helemaal rond) in je hand houdt met het plaatje naar buiten. Vervolgens neem je plaats op de mat, maak je een stap, zwaai je met je arm naar achter en weer naar voren, en laat je het ding over de grond glijden naar de witte bal die verder op ligt. Rinkelt er al een belletje? Dit spel lijkt sterk op jeu de boules, maar er is een verschil. Doordat de dingen niet rond zijn, kan je niet recht mikken op de witte bal. Het ding maak namelijk een boogje en het is aan jou om het ding de juist boog en snelheid te geven. Very entertaining with the necessary cocktail.

Doordat dit een erg leuk feest was en langer duurde dan gepland, miste ik helaas een ander kersfeestje dat gepland was door AIFS. Aankomende woensdag moet ik een ander kerstfeest afslaan van AIFS, doordat ik woensdag uiteten ga met mijn team van CiEvents.

Overigens, nu ik het toch weer over Kerst heb, mag ik dan ook (weer) benadrukken hoe lelijk ik de Kerstboom die geplaatst is op Darling Harbour vindt. Eigenlijk zou ik er een foto van moeten maken zodat jullie precies weten waar ik het over heb, maar eigenlijk verafschuw ik het feit dat ik een foto moet maken van zoiets lelijks.

Ik beleef meer dan Kerst hier. Cathy, een Duitse intern, loopt stage bij een radiostation. Dit radiostation gaf kaartjes weg voor de preview van de film: Slumdog Millionaire. Cathy was uiteraard een van de winnaars van deze kaartjes ;).

De film past perfect in het rijtje van Blood Diamond als het gaat om eye opener, maar is wel een stuk beter. Het gaat over het ‘echte' leven in India gewikkeld in een liefdesverhaal. Een ‘must see' movie. Let op: het is wel een vrij zware film. Ga dus niet, zoals ik, op zondagavond naar de bios zodat je de volgende ochtend doodmoe op werk aankomt, omdat je de hele avond na hebt liggen denken over de film.

Gelukkig was er gisteravond een relaxacitiviteit gepland. Gister zei ik voor het eerst tegen mijn collega's en huisgenoten dat ik uit eten zou gaan met een vriendin en een vriend die ik al in geen eeuwen meer heb gesproken. Het ging om Emillia en Aron. Emillia had ik dag twee in Base (hostel) ontmoet en Aron is Emillia's Nederlandse wederhelft. We gingen uiteten bij een uniek Italiaans restaurantje in Darlinghurst. Top studentendiner voor een sterk concurrerende prijs :D.

lindy

he meis!!!

Heb je de meiden nog gespot in sydney of nie dat? Hoor er helemaal niks meer over in je blog!
Zo te lezen heb jij het nog helemaal naar je zin en hoeven wij ons geen zorgen te maken.
Knap hoor dat je zo snel je weg weet te vinden en vriendinnetjes maakt!!!

Vanavond gaan we bij Nas kijken die staat te toeteren vanaf de flat bij jouw papa in de straat. Te grappig... ik heb voorgesteld om daarna gluhwein te drinken in het vierkant, alhoewel ik niet denk dat ze dat daar hebben. (als ik het al lust haha). Ik zal wel eventjes aan je denken vanavond hoor.

kusje, Lindy

lindy

trouwens... wat is je haar al lang! Leuk :)

Malissa

heej Es!

Hoe is het? Hier in Melbourne goed! Ik heb even weer bijgelezen.. Ik dacht dat ik een mail zou krijgen als je een blog plaatst, maar dat blijkt nie zo te zijn.. Ik liep dus wat achter! Maar leuk om even weer bij te lezen..

Ik ga je binnenkort bellen, we moeten nodig bijkletsen!

Ingrid

Ja, nu ben ik ook weer helemaal bij! Wat zeg ik, we zijn hier allemaal weer helemaal bij. Ik heb al jouw blogs uitgeprint en het hele gezin van jouw Australische avonturen laten genieten. Meid, wat klinkt het allemaal goed en wat maak je veel mee! We missen je wel hier, hoor! Geniet nog maar lekker van je zonnige kerstvakantie en ga een knallend 2009 in! En zorg je wel dat je weer heelhuids terugkomt, want we hebben nog een tennisafspraak staan!
Veel liefs,
Ingrid xx

Marco

Wie met eigen ogen het gelijk van Esther wil zien, kan dat doen op: