Esther maakt Sydney onveilig!

Update

Mag ik jullie eerst even er nog aan herinneren dat het hier nog steeds mooi weer is? :P...op gister na dan.
Anyway....hierbij een update van de spannende ontwikkelingen hier in Frankrijk

17 juli
Vanaf 17 juli is er een dierentuin te vinden op het strand. Het mag dan wel van miniscuul formaat zijn....op de foto's is bewijs te zien dat de dierentuin bestaat. Er is een berg voor de valken, een plek waar apen zich helemaal thuis voelen en een aquarium zonder vissen. Deze dierentuin werd gerealiseerd door Samuel en Ines :D. Foto's van de dierentuin (gebruik wel je fantasie) zijn op mijn blog te vinden.

18 juli
Vandaag is Samuel uitgenodigd door een vriend. Ik hoef me dus geen zorgen te maken over Samuel, maar wel over Ines. Gelukkig was er iets was Ines en ik allebei leuk vinden: winkelen! Tim moest naar Vannes, dus hij heeft ons gedropt in het centrum van Vannes. Vannes is een plaats met ongeveer 40.000 inwoners met genoeg winkels voor een paar uur vermaak. Wij hadden echter slechts een uur lang de tijd om te windowshoppen. Winkel in en uit...en Ines heeft zelfs een paar foto's gemaakt.

19 juli
Ook al valt 19 juli op een zaterdag...zaterdag is normaal gesproken een dag waarop ik geen vrij mag hebben, want het is de drukste dag van de week voor Mireille...deze keer kreeg ik vrij van Mireille. Met de auto was het slechts een uur naar Vannes. Vol goede moed vertrok ik met de fiets naar Vannes. Dat ik hier absoluut geen richtinggevoel heb is duidelijk...het resulteerde dan ook in een zeer lange fietstocht. Maar het lag niet alleen aan mij! Ten eerste moest ik een fietsroute volgen zonder naam. Wat kreeg ik dan te zien? Er is een foto waarop je de fietsborden ziet. Tevens zijn er duistere tunnels waar je doorheen moet. Ook staan er borden verkeerd en wijzen mensen je de verkeerde weg. Als klapper op de vuurpijl vertrok de boot die ik zou moeten nemen om veertig kilometer om te zetten drie minuten reistijd, anderhalf uur later. Even helder op een rijtje:

10.00 Vertrok ik
12.30 Kwam ik aan bij de pont Le Passage
14.00 Vertrok de boot
14.03 Ik ben weer op vaste land te vinden
14.30 Arriveer ik in Vannes...eindelijk shoptijd en lunchtijd
17.30 Vertrek ik weer naar de pont Le Passage
18.30 Ik kom aan bij Pont Anna (voor de niet oplettende lezer: de verkeerde Pont)
18.40 Ik kom erachter dat ik verkeerd ben
19.15 Arriveer bij Le Passage...helaas een kwartier te laat voor de laatste boot.

Bij het laatste puntje stop ik even. Want wat is nu het probleem? Het is veertig kilometer om fietsen naar het punt waar de boot je brengt, en dan nog eens heel wat kilometers naar huis. En vragen om hulp aan Mireille kan niet, aangezien de batterij van mijn telefoon het heeft begeven. Na wat hopeloze poging om te liften en wat vriendelijke praatjes met een hopeloze nadruk in mijn stem, ben ik toch maar gaan fietsen. Slechts tien minuten heb ik gefietst toen ik bedacht dat het onzin is om te gaan fietsen want ik zou weet ik veel hoe laat aankomen. Gelukkig sprak ik later met mensen die mij hun telefoon leenden en het nummer van de camping voor mij op wilde zoeken. Tim was gelukkig bereid om mij op te halen.

De dag is gelukkig niet voor niets geweest, ik ben wel een tas rijker....let op...ik heb geen tassenverslaving. De laatste tas die ik zelf heb gekocht was in Amerika. Deze tas is echter speciaal. Degenen die mij goed kennen weten dat ik een zwak heb voor druifjes...deze tas heeft het logo van druifjes. Omdat ik nooit een grote tas had, was Judith altijd het slachtoffer van ‘Esther leent je tas en geeft het nooit meer terug' praktijken.

23 juli
Er worden veel dingen georganiseerd in de omgeving. Zo was er op 23 juli een markt met daarnaast waterdemo's en wedstrijden. Wat je je daarbij moet voorstellen? Heel veel troep, een suikerspinnenkraampje met een medewerker die niet weet hoe hij suikerspinnen moet maken, demo's waarbij mensen in het water werden gered door honden en een badkuipenrace. Hier heb ik wat foto's en filmpjes van gemaakt.

24 juli
Vanzelfsprekend hadden we weer een uitgebreide lunch. Meestal begint de lunch met een meloen, vervolgd door een hoofdgerecht. Meestal verdwijnt hierbij een kip of een konijn uit de achtertuin. Daarna komt het assortiment kazen tevoorschijn wat vervolgd wordt door een gang met salades. Alsof je dan nog niet vol zit heb je keuze uit twee taarten die vanmorgen zijn gebakken en daarna is het koffietijd. Bizar dat we al deze gangen redden binnen een uurtje.

Anyway, na de lunch gingen Sam en ik golfen...Ines was uitgenodigd bij een vriendin...eigenlijk ging Sam golfen en ik kijken. Ik heb wel een paar balletjes geslagen, maar echt een ster in golfen ben ik nog niet :D. Ik heb wel een test doorstaan. Je begrijpt, Ines en Samuel testen mijn grenzen regelmatig. Samuel had tegen mij gezegd dat ik maar aan zijn vader moest vragen of hij voorin mocht zitten. Wat Sam echter nog niets wist, is dat ik deze vraag heb gesteld aan Mireille. Mireille vertelde mij dat het absoluut niet mag. Als kinderen tien jaar zijn dan mogen ze pas voorin de auto zitten. Ook al is Sam slechts negen jaar oud, toch laat pappa Tim, Sam soms voorin zitten. Braaf ging Sam voorin zitten totdat hij mijn afkeurende blik zag en begreep dat ik weet hoe de steel in de pan steekt!

25 juli
Vandaag was er slecht weer...voor het eerst dat ik hier ben heeft de weervrouw het weer goed voorspeld. Eigenlijk kwam het slechte weer goed uit, want ik wilde heel graag naar een Aquarium in Vannes. Ik kreeg mijn zin. Samen met de kids kon ik wel een twee uur in het aquarium blijven....het was vrij klein maar wel fijn! :D Na het aquarium zijn we gaan bowlen. Ines vond de schoenen lelijk en weigerde de schoenen aan te doen. Ik g eef haar groot gelijk, maar toch zei ik:‘Dan doe je toch niet mee?' Toen ze zag dat iedereen de schoenen aanhad en dat bowlen best leuk is, deed ze toch haar schoenen aan. Al met al een leuke dag!

Marco

Ha, RSS werkt zo te zien weer sneller dan email. Ik heb vanavond van schitterend onweer mogen genieten :'( Maar ik begrijp dat de secret spy nu zelfs spontane missies uitvoert (durf je wel tegen zo'n klein jongetje). Horen de vliegers bij de markt?

Janneke

Heerlijk verhaaltje weer meis. je hebt het dus goed naar je zin?
Binnenkort weer een gmail chat sessie doen? Ben nu eindelijk weg bij ClearSense, maar dat betekent niet dat ik me niet meer verveel op de mail :P

tot snel meis!
xx

judith

leuk essie :)
als wij komen gaan we wel met de auto naar de stad! haha

Lindy

ha! ik zal mijn reputatie maar weer hoog houden met een reactie. Bedankt voor de brief lief meisje. Echt heel leuk!!! wat een verhalen ook.

Zal ik je nog eens iets nieuws vertellen over mijn nieuwe cursussen-verslaving? Ik heb mij zojuist aangemeld voor een thuiscursus 'kinderverhalen schrijven' (van een jaar!) Vind het zo ontzettend stoer haha. Dusss binnenkort heerlijke kinderlijke (of kinderachtige) reacties van mij!